Emmen maakt zich op voor 40e Gouden Pijl

Emmen - De 40e editie van de Gouden Pijl wordt vandaag in het centrum van Emmen verreden. De vrouwen starten aan hun koers om 12.30 uur, de elite/beloften om 14.15 uur. De profs rijden vanaf 19.30 uur hun 100 kilometer.

De deelnemerslijsten voor de koersen zijn hier te vinden.

Vanaf 16.30 uur rijdt de reclamekaravaan één ronde over het parcours; ook om 18.30 uur is dat het geval, maar dan twee ronden. Aansluitend is het tijd voor het Bike Event, met o.a. de Derny race, de Dikke banden race en de Bike Trial Demo.

Professionals

De koers voor de professionals gaat over 100 kilometer en start om 19.30 uur. De finish en aansluitend de huldiging en de bekendmaking van de meest strijdlustige renner (Peter van Puttenprijs) vinden rond 21.45 uur plaats.

Tijdens en na de Gouden Pijl zijn er diverse muzikale activiteiten, zoals op het parkeerterrein aan de Vreding en op het marktplein.

Parcours

Op een paar kleine wijzigingen na ziet het parcours er hetzelfde uit als vorig jaar. Net als afgelopen twee jaar gaat het parcours door de Hondsrugtunnel. Start en finish bevinden zich aan de Hoofdstraat ter hoogte van de ingang van het voormalig dierenpark. Daar wordt tevens het Gouden Pijl-dorp ingericht, waar partners en sponsoren onder het genot van een hapje en een drankje de wielerkoersen kunnen aanschouwen.

Vanaf start en finish vertrekken de renners in noordelijke richting om na de kerk linksaf te slaan. Vervolgens slingert het parcours over het marktplein en wordt het volgende traject gereden: Marktplein – langs de parkeergarage Westerstraat – Hondsrugweg – Van Schaikweg – Wilhelminastraat – Hoofdstraat.