Handballers Beugels, Freriks en Hilbrands worden zesde met Jong Oranje op EK

Benneveld / Emmen - Mariël Beugels uit Benneveld, Tessa Hilbrands uit Oosterhesselen en Merel Freriks uit Emmen zijn tijdens het Europees Kampioenschap (EK) handbal in Slovenië als zesde geëindigd.

In de strijd om de vijfde plek was Duitsland zondagmiddag met 27-26 te sterk. Jong Oranje stond bij rust comfortabel voor met 11-16, maar de Duitse dames wisten de achterstand in de tweede helft om te buigen en de wedstrijd over de streep te trekken.

Halverwege de eerste helft pakten de Oranjedames het initiatief in de wedstrijd en de 11-16 bij rust was dan ook verdiend. Na de rust begon Oranje niet scherp. Duitsland kon twee keer aanleggen voor een afstandsschot en via een bal vanaf de cirkel brachten ze de stand terug tot 14-16. Duitsland drukte door en Jong Oranje liep in de verdediging tegen twee tijdstraffen aan. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Aanvallend konden de Oranjedames weinig verrichten met vier speelsters. De Duitsers bogen een 17-19 achterstand om in een 21-19 voorsprong.

Mooie redding

De Duitsers liepen uit naar 24-27. Het duel leek gespeeld, maar keepster Jesse van de Polder toverde de ene na de andere mooie redding tevoorschijn en speelde Maxime Drent aan in de break. Zij schoot de 25-27 tegen de touwen. Merel Freriks scoorde vlak daarna de 26-27.

Nederland ging met een halve minuut te spelen op jacht naar de gelijkmaker. Vanuit de kluts kwam de bal bij Mariël Beugels terecht. Ze had vlak voor het eindsignaal een opgelegde kans, maar de Duitse keepster redde bekwaam. Nederland verloor uiteindelijk nipt met 26-27, maar kan met een zesde klassering terugkijken op een prima toernooi. Aan Nederlandse zijde mocht Merel Freriks zich speelster van wedstrijd noemen met vijf treffers.