Handballers Beugels, Freriks en Hilbrands stranden met Jong Oranje in kwartfinale EK

Oosterhesselen / Emmen - Mariël Beugels uit Benneveld, Tessa Hilbrands uit Oosterhesselen en Merel Freriks uit Emmen hebben zich woensdag tijdens het Europees kampioenschap handbal in Slovenië niet kunnen plaatsen bij de beste vier van Europa.

Tegen het sterke Rusland werd na een 14-11 ruststand uiteindelijk met 25-20 verloren.

Na de 26-18 overwinning van Hongarije op Noorwegen eerder op de dag had de ploeg van bondscoach Robert Nijdam zelfs nog een kans om zich te plaatsen voor de halve finale. Als Oranje zich bij de laatste vier ploegen van het EK wilde voegen, was een overwinning met zes doelpunten verschil op Rusland noodzakelijk.

Goede indruk

Dat zat er helaas geen moment in. De Oranjetalenten Beugels (HSG Bad Wildungen Vipers) en Freriks en Hilbrands (E&O) lieten met hun teamgenoten tegen de finalist van de laatste twee edities (winnaar in 2013, tweede in 2015) in het snikhete Celje (37 graden) echter wel een goede indruk achter. Na een kleine twintig minuten was de achterstand slechts één doelpunt: 10-9. Ook in het restant voor de pauze gaven beide ploegen weinig aan elkaar toe. Pas op het laatste moment wisten de Russinnen uit te lopen naar 14-11.

Direct na de hervatting zag de equipe van Beugels, Freriks en Hilbrands de opponent door drie treffers op rij weglopen naar 17-11. Oranje ging slordig met de kansen om en maakte te veel technische fouten. Pas in overtal wist Oranje voor het eerst in de tweede helft te scoren: 17-12.

Vrijdag tegen Montenegro

Met bij vlagen goed en mooi spel wist Nederland Rusland redelijk in bedwang te houden. Het ontbrak een klein beetje aan geluk om een kleiner verschil dan de uiteindelijke 25-20 nederlaag te kunnen realiseren. Nederland speelt de volgende wedstrijd komende vrijdag om 14.30 uur tegen Montenegro.

De wedstrijd is live via de livestream van www.ehftv.com te volgen. De winnaar van dat duel speelt om plek vijf en zes, de verliezer om plek zeven en acht.