Joop Zoetemelk, Jan Janssen en Hennie Kuiper blikken terug op 40 jaar Gouden Pijl

Emmen - Amateur- en profrenners rijden dinsdag 8 augustus voor de veertigste keer door het centrum van Emmen. Om dit te vieren zijn Joop Zoetemelk, Jan Janssen en Hennie Kuiper uitgenodigd om terug te bliikken op veertig jaar Gouden Pijl.

'We willen terugblikken op veertig keer Gouden Pijl met een ode aan de wielersport', vertelt voorzitter Roelie Lubbers. 'Oud Tour de France-winnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen hebben we bereid gevonden om samen met ons verhalen op te halen. En niemand minder dan Evert ten Napel, die verslag deed van de Tour toen Joop Zoetemelk deze won in 1980, is dagvoorzitter.'

Na afloop van het middagprogramma gaan de oud-renners naar het vip-dorp nabij start en finish om de profkoers van de Pijl te volgen, die om 19.30 uur start.

Bike event

Op het parcours wordt dinsdagmiddag een voor iedereen toegankelijk Bike event georganiseerd. Deze start om 17.00 uur met een Dikke Banden Race voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Ook oud profrenners klimmen op de fiets. Zij gaan in een Derny race de strijd met elkaar aan om de Gouden Pijl-eer. Deelnemers zijn onder meer Erik Dekker, Rob Harmeling, Kenny van Hummel, Jelle Nijdam, Bart Voskamp, Erwin Nijboer, Maarten den Bakker, Theo de Rooij en Lieuwe Westra.

'We hebben genoeg leuke oud-profrenners en verwachten een mooi spektakel in het centrum van Emmen', zegt Lubbers enthousiast.

Kaarten voor het middagprogramma zijn nog verkrijgbaar. Informatie opvragen of kaarten bestellen kan via info@goudenpijl.nl. Kijk op de website www.goudenpijl.nl voor meer informatie over het Bike event.