Parcours Gouden Pijl verandert dit jaar niet

Emmen - De renners die dinsdag 8 augustus de 40e Gouden Pijl in Emmen rijden, maken dit jaar hetzelfde rondje om de kerk als vorig jaar.

Net als afgelopen twee jaar gaat het parcours door de Hondsrugtunnel. Start en finish bevinden zich aan de Hoofdstraat ter hoogte van de ingang van het voormalig dierenpark. Daar wordt tevens het Gouden Pijl-dorp ingericht, waar partners en sponsoren onder het genot van een hapje en een drankje de wielerkoersen kunnen aanschouwen.

Vanaf start en finish vertrekken de renners in noordelijke richting om na de kerk linksaf te slaan. Vervolgens slingert het parcours over het marktplein en wordt het volgende traject gereden: Marktplein – langs de parkeergarage Westerstraat – Hondsrugweg – Van Schaikweg – Wilhelminastraat – Hoofdstraat.

Reclamekaravaan

In de reclamestoet rijden sponsors en partners van De Pijl mee. Zo reed vorig jaar een Gouden MX5 van Autobedrijf Misker mee en is ieder jaar de camper van Bosma Campers opnieuw een blikvanger. Maar ook andere voertuigen zoals de veiligheidsdiensten en oldtimers trekken de aandacht. Deelnemers doen bovendien vaak hun best de voertuigen binnen het fietsthema uit te dossen.

Al vroeg in de ochtend stelt de reclamekaravaan zich op bij het Hampshire Hotel in Emmen om vanaf daar een lange route door Zuidoost-Drenthe af te leggen. De stoet trekt door de gemeentes Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn en zal rond kwart voor vier weer terug zijn. Dan verzamelen de deelnemers van de karavaan zich aan het parcours van de Gouden Pijl.

Het publiek langs het parcours zal het ook meemaken; in het programma is ruimte voor enkele rondes tussen de koersen door. Om 16.30 start de eerste ronde van de reclamekaravaan over het parcours. Om 18.30 staat de stoet wagens weer klaar om nog 2 rondes te maken.

De route van het parcours is tot stand gekomen in overleg met de gemeente en met goedkeuring van de KNWU.