De Hooimijt vertelt
Door De Hooimijt

Zorgbegeleiding Dementie

De zorgbegeleider dementie wordt vaak gezien als steun en toeverlaat. Dit is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. Een zorgbegeleider informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en regelt zorg.

Zo helpt de zorgbegeleider om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven. Voor mantelzorgers is de zorgbegeleider een luisterend oor en aanspreekpunt.

Zorggroep de Hooimijt werkt nauw samen met de zorgbegeleiders dementie. Zij spelen een belangrijke rol in de doorverwijzing richting de dagbesteding, maar ook tijdens deze zorgverlening. Voor onze organisatie is het fijn om één vast aanspreekpunt te hebben waarmee wij onze kennis en expertise op het gebied van dementie kunnen delen. Er zijn korte lijnen en er vindt goede afstemming plaats over de benodigde zorg. Deze samenwerking draagt bij de kwaliteit van onze zorgverlening.

De zorgbegeleider helpt bij het volhouden van de zorg thuis. Ook het zorgaanbod van Zorggroep de Hooimijt, waaronder de dagbesteding en het psycho-educatieprogramma ‘Dementie en nu’ voor mantelzorgers van mensen met dementie, draagt hieraan bij. Door deze ondersteuning worden mensen bijgestaan tijdens het ziekteproces en ervaren zij steun tijdens de moeilijke en uitdagende momenten.

Heb jij een naaste met dementie of vermoed je dat een naaste dementie heeft? Ook tijdens het stellen van de diagnose kan een zorgbegeleider je helpen.

Voor meer informatie over zorgbegeleiding dementie kun je terecht bij het Netwerk Dementie Drenthe (www.dementiedrenthe.nl/aanvragenzorgbegeleiding). Voor vragen kunt u tevens telefonisch contact opnemen met Zorggroep de Hooimijt via 0621956300.