Politie sluit 'overlastpand' in Angelslo

Emmen - Naar aanleiding van veel binnengekomen meldingen vanwege overlast heeft de politie in Emmen dinsdagmiddag een pand aan de Vleerackers in Angelslo gesloten.

De sluiting gebeurt op last van de gemeente Emmen. Volgens woordvoerder Jeanine de Vries werd het huis al lange tijd niet meer bewoond en dat maakte de sluiting mogelijk. 'In het huis verbleven tot voor kort dakloze mensen. Verder was de situatie niet meer veilig te noemen vanwege mogelijk brandgevaar. Er staan namelijk nog meubels in het pand maar verder zijn er geen nutsvoorzieingen. Iemand zou op het idee kunnen komen om zich met behulp van het huisraad te verwarmen', aldus De Vries. 'Vanuit dat oogpunt heeft de gemeente het pand nu wel op slot kunnen doen.'

Hoe lang het pand dicht blijft is niet bekend. 'Er wordt nog contact gezocht met de pandeigenaar.'

'Niets dan lof voor de bestuurders op het gemeentehuis'

Kees Dijkstra van het Meldpunt Overlast dat overlastsituaties in ondermeer Angelslo registreert en meldt bij de gemeente is blij dat het pand aan de Vleerackers is gesloten. ‘De overlast speelt al een tijdje. Wij hebben dit samen met buurtbewoners aangekaart. Het is heel belangrijk dat de gemeente dan actief reageert. Niets dan lof voor de bestuurders op het gemeentehuis', aldus Dijkstra.

Wijkbewoners klagen al jaren over onder meer drugs en geluidsoverlast. De overlast zorgt ervoor dat mensen soms zelfs bang zijn hun woning te verlaten. In januari berichtte deze krant al dat inwoners de krachten willen bundelen met plaatsgenoten in de gemeente Emmen.

Afgelopen februari werd het Meldpunt Overlast Emmen via internet en Facebook gelanceerd. Noodkreten aan de gemeente Emmen worden volgens de inwoners niet beantwoord, terwijl de problemen blijven toenemen. Mensen buiten Angelslo die ook overlast ervaren kunnen zich ook melden bij het punt. De initiatiefnemers van het meldpunt bezoekt vervolgens de plekken en verzamelt er informatie.