Bauke Mollema start in de Gouden Pijl

Emmen - Tour de France-etappewinnaar Bauke Mollema rijdt dinsdag 8 augustus de 40e Gouden Pijl van Emmen. Dat heeft de organisatie van de wielerronde dinsdagavond bekendgemaakt.

Mollema won zondag de vijftiende etappe in de Tour de France en is daardoor een grote publiekstrekker. Wat we nog meer kunnen verwachten aan renners laat de organisatie nog even geheim. 'We komen heel snel met meer namen. Op dit moment zijn we over verschillende renners in gesprek. Als het rond is, laten we het weten', aldus koersdirecteur Anne Knol.

Vorig jaar werd Mollema in de eindstrijd in Emmen derde achter winnaar André Greipel en Bert-Jan Lindeman uit Assen.

Dikke Banden Race

Naast aansprekende renners is er deze jubileumeditie een Bike Event op dinsdagmiddag. Zo wordt er onder meer een Dikke Banden Race georganiseerd. Jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar racen met hun eigen fiets over het parcours van de Gouden Pijl. Dwars door het centrum van Emmen strijden zij in drie categorieën om de eerste plaats. Deelnemers krijgen een t-shirt en kunnen eventueel een helm lenen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Gouden Pijl, www.goudenpijl.nl.

Na de Dikke Banden Race klimmen oud profrenners op de fiets. Zij gaan in een Derny race de strijd met elkaar aan.

De organisatie is al lange tijd druk met alle voorbereidingen. 'Voor de organisatie geldt dat we samen meer bereiken dan alleen', vertelt Roelie Lubbers, voorzitter Gouden Pijl, over de lange aanloop naar het evenement. “Door mensen met elkaar te verbinden, kennis te delen en samen de schouders er onder te zetten weten we ieder jaar weer een groots evenement neer te zetten. Vele sponsoren en vrijwilligers werken hier aan mee. Samen maken we er weer een mooi feest van!'