Leerlingen obs Delftlanden zamelen geld in voor Stichting Hulphond

Emmen - Groep 5/6 van basisschool Delftlanden uit Emmen kreeg in het kader van een project 'Dieren' een gastles van een medewerker van de stichting Hulphond. Dat leidde in de klas spontaan tot een mooie actie en een prachtig bedrag.

Docent Bart Heeling: 'Zij vertelde aan de leerlingen dat ze voor de training en begeleiding afhankelijk zijn van donaties, acties, sponsoring en dergelijke. Nog dezelfde middag begonnen de leerlingen een actie om geld in te zamelen voor deze stichting. De loom-elastiekjes kwamen weer tevoorschijn en vele armbandjes, kettinkjes en andere items werden gemaakt om te verkopen. Tijdens de afsluiting van het thema kwamen de ouders van alle groepen op school en op dat moment hadden de leerlingen de hele hal van de school ingericht met verkooptafels om maar zoveel mogelijk geld op te halen. Ze hadden dierenspeeltjes gemaakt, kaartjes en sieraden.'

De stichting Hulphond ontvangt dinsdagochtend, in de persoon van mevrouw Stadman met haar hulphond Kriss, de ontbrengst van de actie: ruim 200 euro.