Vijverkroost wordt niet verbouwd tot woningen

Emmen - De gemeente Emmen gaat de voormalige basisschool Vijverkroost in de wijk Angelslo niet verbouwen tot woningen. Dat is donderdagochtend bekendgemaakt.

De woningen waren bedoeld voor grote gezinnen, zowel voor statushouders als voor andere woningzoekenden. Het aantal te plaatsen statushouders blijft afnemen en de gemeente heeft voldoende andere mogelijkheden om deze mensen onderdak te bieden. Ook staan er bij de woningcorporaties geen grote gezinnen op de wachtlijst. 'Het heeft geen zin om de Vijverkroost te verbouwen en dat het pand vervolgens leeg staat', aldus wethouder Jisse Otter.

Gezinshereniging

De plannen zijn afgelopen maart al op de handrem gezet, omdat de gemeente toen al verwachtte dat het aantal statushouders zou afnemen. Vorig jaar kregen 283 statushouders een woning in Emmen, dit jaar daalt dat aantal naar 145. Oorzaak is voornamelijk gezinshereniging, waar geen nieuwe woningen voor nodig zijn.

Wat er met het pand van de Vijverkroost gaat gebeuren, daar gaat de gemeente zich de komende tijd op beraden. 'Of een andere bestemming of slopen', besluit Otter.