VIDEO: Richard de Groot, Kai Engelmann en Dave de Groot te gast bij ‘Ondernemend’

Emmen – Richard de Groot van Retropop, Kai Engelmann van Studio Baaz en jurylid Dave de Groot van de Drentse Startup 2017 zijn deze week de gasten in Ondernemend.

(Lees verder onder de uitzending)

Van 1000 bezoekers in de Boogie Bar naar 17.500 bezoekers aan de Grote Rietplas. Retropop is uitgegroeid tot een jaarlijkse vaste waarde op de festivalagenda in Nederland. Vooral van buiten Drenthe komen bezoekers op het festival af; die vinden veelal een plek op de festivalcamping. Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 10 juni, met onder meer Doe Maar, Roger Hodgson (ex-Supertramp) en Di-Rect als publiektrekkers. Ook is er een podium met nieuwe, aanstormende namen: de Futurestage. Bij de organisatie komt ieder jaar veel kijken, legt Richard de Groot uit in ‘Ondernemend’. Hij staat aan de basis van het festival. Over de kaartverkoop heeft de organisatie geen klagen. ‘Je ziet dat alle campings en hotels in de buurt vol zitten. De taxi's rijden af en aan. We zijn bezig met onderzoek om aan te kunnen tonen wat de waarde is van Retropop voor de omgeving. We zijn bijna uitverkocht. Er zijn nog een paar kaarten te koop.'

Studio Baaz

Kai Engelmann begon na haar hbo-studie Communicatie aan de kunstacademie, maar die brak de Emmense af omdat ze te horen kreeg dat ze te commercieel dacht. Daarop stapte zij de wereld van marketing en reclame binnen. Studio Baaz, opererend vanuit de Ondernemersfabriek in Emmen, is naar eigen zeggen een ‘klein, maar eigenwijs reclame- en ontwerpbureau waar creativiteit en commercie elkaar ontmoeten. Wij maken niet alleen een commercieel en eerlijk ontwerp an sich, we kijken naar het gehele plaatje’, aldus Engelmann. ‘Mijn hart gaat sneller kloppen als ik een door mij ontworpen reclame-uiting langs de weg zie. Ik zie mijn werk als onderdeel van mijzelf. Wat ik heel erg leuk vind, is om in gesprek met klanten te gaan en ze verder te helpen. Hoe breng je iets in de markt en hoe help je een ondernemer verder?'

Drentse Startup 2017

Dave de Groot is in het dagelijks leven werkzaam van MKB Fonds Drenthe, maar ook jurylid bij de Drentse Startup 2017. Die titel wordt komende dinsdag uitgereikt in het Atlas Theater. De twee finalisten zijn in de uitzending bekendgemaakt: WasteWise en BMTEC. Zij zijn gekozen uit 41 kandidaten. Het gaat bij de competitie om Drentse bedrijven die maximaal vijf jaar geleden zijn opgericht. De winnaar ontvangt de titel ‘Drentse Startup 2017’ en een geldprijs van 2.500 euro. De startup-competitie voor Drentse startende ondernemingen is in het leven geroepen om meer aandacht en bekendheid te geven aan startende bedrijven in de provincie.

De presentatie is in handen van Andries Ophof (RTV Drenthe) en Wouter Bessels (Boom uitgevers Nieuwsmedia).

'Ondernemend' is een samenwerking tussen Boom uitgevers Nieuwsmedia en RTV Drenthe en wordt uitgezonden vanuit de Ondernemersfabriek in Emmen. Het programma is iedere vrijdag te zien om 17.30 uur en iedere zondag om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur bij RTV Drenthe en online via o.a. www.emmen.nu, www.coevordenhuisaanhuis.nl en www.drenthenu.nl.