Dilana Smith treedt op tijdens Full Colour Festival

Emmen – Zangeres Dilana Smith treedt aan als de hoofdact tijdens het multiculturele Full Colour Festival op zondag 9 juli. Speciaal voor het event op het Raadhuisplein en het Marktplein past ze haar repertoire aan.

De rocker begon haar carrière in Zuid-Afrika, maar verhuisde in de jaren negentig naar Nederland. Hier scoorde ze aan al snel enkele radiohits met Do You Now en Breakfast at Central Park. Vervolgens beproefde ze haar succes in de Verenigde Staten en dook ze op bij Rockstar Supernova, een televisie show in 2006 met onder meer Tommy Lee (Motley Crue), Jason Newstead (Metallica), Gilby Clarke (Guns 'n Roses) en Dave Navarro (Jane's addiction en Red Hot Chili Peppers). De laatste jaren treedt ze weer veel op in Nederland en deed ze mee aan The Voice of Holland. In juli is dus Emmen aan de beurt.

Artiesten

Naast Dilana treden vanaf 12.00 uur een keur aan artiesten op, zoals de Big Band Emmen met een speciaal repertoire, de Los Bomberos (salsa), The Roosterz (reggae), het Streetparade Orkest (Schots Piper Corps) uit Groningen, de Molukse band Bersama en Jacob Nathan Dillen, die joodse muziek speelt. Op het Marktplein draait dj Rinaldo Latijns-Amerikaanse muziek onder de koepel.

Op de uitgebreide foodmarkt, kunnen bezoekers van diverse gerechten uit verschillende landen genieten. Op het Raadhuisplein worden verder uit Afrika en Europa afkomstige producten zoals kleding en accessoires verkocht die vaak handgemaakt zijn.

Thema

Het thema in 2017 is duurzaamheid, er is speciale aandacht voor elektrische auto’s, scooters en fietsen. Maar er wordt ook voorlichting gegeven over zonnepanelen, zonneboilers in combinatie met een palletkachel en andere houtkachels en het reinigen van zonnepanelen. Dit alles vindt plaats op het Marktplein.

Kinderactiviteiten

Ook zijn er dit jaar weer volop kinderactiviteiten op het Marktplein te beleven. Er worden onder andere kinderspelen en demonstraties dans en muziek gegeven, ook kunnen de ouders genieten van een kopje koffie of thee.

Topcompetitie individuele tijdrit

Gelijktijdig met het Full Colour Festival wordt er door JansenEventSportmanagement, in samenwerking met de gemeente en de WSV Emmen, een Topcompetitie individuele tijdrit georganiseerd met start op het Raadhuisplein en finish voor de Hondsrugtunnel. Hierbij komen ongeveer 100 topamateurs/semiprof wielrenners aan de start voor een ronde tegen de klok van 27 kilometer rond Emmen. De Topcompetitie bestaat uit meerdere wedstrijden in Nederland en is voor vele wielrenners een opstap naar de profs.