De Hooimijt vertelt
Door De Hooimijt

Dierbare ontmoeting

Het contact met dieren doet mensen goed. Het positieve effect van dieren op mensen is wetenschappelijk bewezen in verschillende onderzoeken.

Het in contact zijn met dieren maakt een stofje in de hersenen vrij dat rustgevend werkt. Ook stimuleert de omgang met dieren het geheugen. Daarnaast maakt het dat mensen meer open staan voor hun omgeving. Wat contact leggen ook een stuk eenvoudiger maakt. Het contact met een dier vormt een gespreksonderwerp of gezamenlijke bezigheid. Dit creëert verbinding tussen mensen, wat positief kan bijdragen aan de vermindering van eenzaamheid. Gezelschapsdieren hebben een eigen manier om met mensen te communiceren. Dat gebeurt namelijk niet met woorden, maar met aandacht en nabijheid.

Ook niet een onbelangrijk effect om te noemen is dat dieren steun bieden door hun gezelschap, afleiden van ziekte en ongemak, plezier geven en mensen actiever maken. Dit maakt dat dieren, groot en klein, een belangrijk onderdeel uitmaken van de zorg die wij leveren aan onze bezoekers. Eveneens willen wij voor iedereen een dierbare ontmoeting realiseren. Stadsboerderij Dierbare Ontmoeting, te vinden in het voormalig dierenpark Emmen, is voor iedereen toegankelijk die graag dierbaar in contact wenst te komen.

Zorggroep de Hooimijt biedt dagbesteding aan hulpbehoevende ouderen op vijf verschillende locaties in en om Emmen met elk hun eigen sfeer, kenmerken en mogelijkheden.