Neighbours’ Day moet bewoners grensregio dichter tot elkaar brengen

Emmen - Muziek, eten, drinken en dansen, ofwel beleving en gezelligheid. Dat is het motto van de eerste editie van het evenement ‘The Neighbours’ Day’ die op vrijdag 26 mei tussen 12.00 en 17.00 uur gehouden wordt op het Raadhuisplein in Emmen.

Een familiedag bedoeld om bewoners van de grensstreek op een informele manier met elkaar in contact te brengen.

'The Neighbours’ Day' is een initiatief van kenniscentrum Het Rijnland Instituut. In dit instituut werken de Stenden Hogeschool, het Alfa-college en het Drenthe College nauw samen. Rijnland wil de samenwerking tussen beide grensregio’s versterken en ziet 'The Neighbours’ Day' als prima middel hiervoor. ‘Door samen leuke dingen te doen leg je nu eenmaal makkelijker contacten en doe je bijvoorbeeld eenvoudiger zaken, ‘legt coördinator Cigdem Zantingh uit.

Enthousiaste studenten

De organisatie is in handen van een groep enthousiaste Stenden studenten van de opleiding Leisure Management. Ze werken nauw samen met studenten van het Alfa-college, Drenthe college en de opleidingen Commerciële Economie en Werktuigbouwkunde van Stenden.

Bratworst happen

Bezoekers kunnen via een ontdekkingstocht leren kaasdragen, kennis maken met elkaars cultuur aan de hand van de interactieve wist-je-dat muur en een gezamenlijk huizenspel. Daarnaast kunnen bezoekers stroopwafels proeven en braadworst happen. Bovendien zijn er oud Hollandse en Duitse spelletjes, een zeepkistenrace en optredens van muziek uit beide landen. Vanzelfsprekend is er ook genoeg te proeven en te zien uit Nederlandse en Duitse keukens.

Traditie

De organisatie hoopt van ‘The Neighbours’ Day’ een jaarlijkse traditie te maken. “Als het aan ons ligt, is volgend jaar een burendag aan de andere kant van de grens. Bijvoorbeeld in de binnenstad van Meppen of Haren. De eerste contacten daarvoor zijn al gelegd”, kijkt Zantingh alvast vooruit.