Hoogeveense raad stemt in met geheimhouding WMD-rapport

Hoogeveen - De gemeenteraad van Hoogeveen heeft donderdagavond 20 april ingestemd om een rapport van onderzoeksbureau EY voor tien jaar geheim te houden. EY deed onderzoek naar de gang van zaken rond het project van de WMD in Indonesië.

Hierbij heeft het waterleidingsbedrijf een miljoenenverlies geleden.  Er is mogelijk sprake van onbehoorlijk bestuur bij WMD.

De betrokkenen hebben vrijwillig en onder belofte van geheimhouding meegewerkt aan het rapport. Die geheimhouding moet nog bekrachtigd worden door de aandeelhouders van de WMD. Hoogeveen is daar een van.

SP, GroenLinks en D66 stemden tegen de geheimhouding. De VVD was voor, maar had liever een kortere periode gezien. Raadsleden mogen het rapport wel lezen. Mark Strolenberg (VVD): ‘Wanneer je het rapport leest staat buiten kuif dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur. We snappen dat er momenteel geheimhouding op het rapport ligt, maar hadden dit liever voor een kortere periode gezien. De geheimhouding kan altijd nog verlengd worden.’