De Hooimijt vertelt
Door De Hooimijt

Een dagje op de zorgboerderij

Het is voorjaar en dat is te merken op zorgboerderij de Hooimijt. Op het erf is veel bedrijvigheid. 'Er is altijd wel wat te doen hier.'

Een groepje bezoekers is bezig met de voorbereidingen in de moestuin, binnen wordt er gebladerd in de tuinboeken om te kiezen welke groenten er dit jaar worden verbouwd, een meneer borstelt de ezels om hen te ontdoen van hun wintervacht, er wordt geklust aan de dierenverblijven en op het terras wordt al genoten van de eerste zonnestralen. In de tuin komen de bloembollen, die door de bezoekers in het afgelopen najaar zijn gepoot, al boven. Zo heeft elk seizoen iets eigens te bieden waar volop van genoten wordt.

De verbouwde groenten uit de moestuin worden gebruikt voor de dagelijkse warme maaltijd. 'Het eten smaakt hier altijd goed!' De bezoekers zijn graag op de boerderij. In alles wat ondernomen wordt, staat de keuzevrijheid van de bezoekers centraal. De activiteiten sluiten aan bij de eigen interesses, levensgeschiedenis en mogelijkheden.

Zorggroep de Hooimijt biedt dagbesteding aan hulpbehoevende ouderen op vijf verschillende locaties in en om Emmen met elk hun eigen sfeer, kenmerken en mogelijkheden.