Jagers ergeren zich dood aan rommel in Oranjekanaal

Emmen - De jagerscombinatie van Westenesch is woensdagochtend met een boot van waterschap Vechtstromen, de eigenaar van het Oranjekanaal, opnieuw het water op gegaan om 'rotzooi' in het water op te ruimen.

Namens de jagerscombinatie stapten ook deze keer Hans Kalter en Henk Jan Loerop in het bootje met aan het roer Martijn Schneider van het waterschap Vechtstromen.

De eerste keer werden ruim 18 zakken met afval verzameld waarbij onder anderen zelfs een bromfiets en een kluis uit het water werden gevist. Hans Kalter verwacht dat er vandaag nog wel meer binnengehaald zal worden, want na goed 100 meter langs de oever lag er al een flinke berg afval in de boot.

'Met elkaar moeten we voor schoon gebied gaan'

'Dit is wel een verzameling van enkele jaren dat fietsers, maar ook vooral sportvissers steeds veel rommel in het water gooien. Dit is ons jachtgebied en telkens ergeren wij ons als jagersvereniging vreselijk aan de rotzooi zoals flessen, blikjes en plastic dat aan de waterkant blijft liggen. Daarom hebben wij dit initiatief genomen en iedereen die aan deze probleem meewerkt bewust te maken dat wij met elkaar voor een schoon gebied moeten gaan en afval daar deponeren waar het hoort te zijn.'