De Hooimijt vertelt
Door De Hooimijt

Even voorstellen!

Zorggroep de Hooimijt biedt dagbesteding aan 130 hulpbehoevende ouderen op vijf locaties in en om Emmen met elk hun eigen sfeer, kenmerken en mogelijkheden. De Zorgboerderij ligt in een landelijke omgeving in Weerdinge.

Daarnaast zijn er het Kantongerecht en het Marktplein in hartje Emmen met op loopafstand Stadsboerderij ‘Dierbare Ontmoeting’, recent geopend door de Hooimijt in het oude dierenpark. Ook biedt de Hooimijt dagbesteding in de Huiskamer in Emmerhout en in de Noorderbreedte in Klazienaveen.

Het uitgangspunt van de Hooimijt is wat mensen zelf kunnen en willen. Onze insteek is altijd positief. Elke dag zien en ervaren wij dat een actieve dagbesteding met de juiste prikkels de zelfredzaamheid bevordert. Hierbij sluiten wij zoveel mogelijk aan bij onze bezoekers. Onze 25 medewerkers, die worden bijgestaan door vrijwilligers, bieden persoonlijke en professionele zorg op maat.

Ook biedt de Hooimijt psycho-educatie aan mantelzorgers van een persoon met dementie. Het programma ‘Dementie en nu’ richt zich op het geven van informatie over dementie, de psychische en sociale gevolgen hiervan en hoe daarmee om te gaan. Een ander initiatief van de Hooimijt is Dementheek Emmen, uitleen- en adviescentrum dementie, gevestigd in het voormalige Kantongerecht.

Wij zullen maandelijks onze ervaringen gaan delen in deze column. Wij kijken hier erg naar uit. U hopelijk ook!