Gemeente houdt documenten over WMD geheim

Beilen - Het dossier over Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) wordt vertrouwelijk ter inzage gelegd voor leden van de gemeenteraad van de gemeente Midden-Drenthe. Daarbij wordt op een viertal documenten geheimhouding gelegd.

De raad wordt door het gemeentebestuur verzocht deze geheimhouding te bekrachtigen voor de duur van tien jaren. 

In de raadsvergadering van 27 februari heeft wethouder Gerard Lohuis de toezegging gedaan dat er een dossier van de Waterleidingmaatschappij Drenthe ter inzage komt te liggen bij de griffie. Om aan deze toezegging van de wethouder te voldoen, wordt voorgesteld het dossier vertrouwelijk ter inzage te leggen voor de raad.

Daarbij wordt op een viertal documenten geheimhouding gelegd. 'Door het bekrachtigen van de opgelegde geheimhouding kan de raad kennis nemen van de stukken zonder dat er persoonlijke en/of bedrijfsbelangen geschaad worden', stelt de gemeente.  

Onderzoek naar WMD

Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar voor een goed doel: schoon drinkwater in Indonesië. Maar de activiteiten van de WMD in Oost-Indonesië liepen uit op een financieel drama. De WMD moest 13 miljoen euro afboeken en directeur Karst Hoogsteen stapte op. Nu willen de aandeelhouders eindelijk duidelijkheid. 

Lees meer in het dossier: Activiteiten van de WMD in Indonesië