Politie gaat uit van brandstichting bij Dal Baffo

Emmen - De politie gaat er van uit dat er brand is gesticht bij Italiaans restaurant Dal Baffo aan de Weerdingerstraat in Emmen. Eind februari brandde het etablissement volledig uit nadat er een ontploffing had plaatsgevonden.

Volgens een politiewoordvoerder zijn er tijdens het sporenonderzoek de resten van een jerrycan aangetroffen. Deze restanten worden nader onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Op basis van deze vondst gaat de politie uit van opzet in het spel. Er is nog geen verdachte in beeld.

Brandonderzoek zijn lastige onderzoeken omdat aanwijzingen van het ontstaan van de brand vaak door het vuur verloren gaan, aldus de woorvoerder. Specialisten van forensische opsporingen zetten desondanks alles op alles om de oorzaak te achterhalen.

Mensen die iets gezien hebben rond het tijdstip van de brand of op andere wijze informatie hebben over deze brand worden verzocht te bellen met 0900-8844 of gebruik te maken van het meldformulier op de website van de politie. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.