Fractie GroenLinks verbaasd door sluiting woning om vijf wietplanten

Emmen - GroenLinks reageert met grote verbazing op het bericht dat een inwoner van Emmer-Erfscheidenveen haar huis is uitgezet vanwege vijf wietplanten die eind januari in de beteffende woning zijn aangetroffen.

'Het lijkt een uiterst overtrokken reactie, te meer omdat een aantal politieke partijen samen met ons graag goede wetgeving tot stand wil brengen om de wietteelt te reguleren', zegt Dirkje Scholte namens de fractie. 'Op weg daar naartoe mag toch een andere opstelling van de gemeente verwacht worden.'

De partij gaat in de komende raadsvergadering hierover vragen stellen.

Kort geding

De 39-jarige vrouw spant een kort geding aan tegen de gemeente Emmen. Zij werd op 24 januari door bijna twintig agenten en twee politiehonden van haar bed gelicht. In haar woning trof de politie vijf wietplanten aan. De vrouw zegt aan ptss (posttraumatische stressstoornis) te lijden en gebruikt de wiet als medicijn. Een vondst van meer dan 5 gram wordt door de gemeente gezien als voorraad voor de handel, terwijl voor coffeeshops een maximum van 500 gram geldt. In de woning van de vrouw zou volgens de gemeente 1,6 kilo aan verse natte toppen zijn aangetroffen.