Escape Room opent in oude dierentuin

Emmen - Emmen is binnenkort een raadselachtig avontuur rijker: in mei opent de allereerste ‘escape room’ van Emmen. Het bedrijf Emmen Escapes neemt intrek in de kantoren van de oude dierentuin.

Een ‘escape room’ is letterlijk een kamer waarin je opgesloten wordt, en waar je binnen 60 minuten weer uit moet zien te komen. Dat doe je niet alleen, maar in een team van 2 tot 6 personen met bijvoorbeeld vrienden, familie of collega’s. Er zijn hints, puzzels en cryptische aanwijzingen die je steeds dichterbij de oplossing of sleutel brengen, zodat je uiteindelijk de deur naar de vrijheid kunt openen. Niemand weet van tevoren precies wat hij of zij kan verwachten.

Ondernemers met Emmense roots

Ondernemers Jan Wessels jr. en Stijn Windt uit Zwolle, maar beide met roots in Emmen, zagen in de oude dierentuin de perfecte plek om de eerste Emmense Escape Room te vestigen. Wessels jr. heeft  een achtergrond in decorbouw en komt uit een theatrale familie. Zijn grootvader heeft onder ander een rondreizend theater. Het bloed kruipt duidelijk waar het niet gaan kan en de ervaring van Jan komen de twee goed van pas bij het inrichten van de Escape Room. Windt zit in de online marketing en heeft naar eigen zeggen veel kennis opgedaan waar het aankomt op escape rooms.

'Ik heb het zelf vaak genoeg gedaan, maar dit is de eerste keer dat ik er zelf eentje bouw.' Het is een uit de hand gelopen hobby, zegt hij. 'Van al die ervaringen heb ik geleerd en zo zijn we op het idee gekomen om er zelf een te beginnen. Tuurlijk zorgen we zelf voor een originele en creatieve invulling van het concept.' Het is eens wat anders dan een avondje bioscoop, aldus Windt. 'Je moet als team echt iets ondernemen.'

Knipoog

'Bijna iedereen kent de dierentuin van vroeger; met Emmen Escapes hopen we een tof nieuw hoofdstuk toe te voegen aan al die herinneringen', aldus de initiatiefnemers. Dankzij hun creatieve en technische achtergrond is een unieke escape room van 40 vierkante meter ontwikkeld. Het enige dat Stijn hier over kwijt wil is dat de eerste kamer een knipoog is naar het oude dierenpark. Een tweede themakamer ter grootte van 60 vierkante meter is al in de maak.

Opening in mei

De exacte openingsdatum zal in in mei plaatsvinden en wordt nog bekend gemaakt via de website en Facebook-pagina van Emmen Escapes: www.emmenescapes.nl en www.facebook.com/emmenescapes