Angelslo laat zich van zijn kleurrijke kant zien tijdens NLdoet

Emmen - Appie Middel en Abdul Gasim Mohammedin staan zaterdagochtend broederlijk naast elkaar te schoffelen in het plantsoen aan de Heesackers in Angelslo tijdens NLdoet.

Beiden zijn samen met tientallen andere wijkbewoners al vroeg in de weer om de openbare ruimte van de Heesackers netjes te maken. Terwijl verschillende mensen aan het schoffelen zijn, zijn andere bezig om zwerfvuil op te ruimen. Daarnaast is er de mogelijkheid om onder het genot van een kopje koffie bij de tent even gezellig met elkaar te kletsen en zijn er Somalische en Surinaamse hapjes voor de vrijwilligers.

Appie Middel woont al 35 jaar met veel plezier in de wijk. Appie: 'Om dit met elkaar te doen is leuk en draagt bij aan een stukje saamhorigheid in de wijk maar dit versterkt ook de onderlinge band waardoor we elkaar beter leren kennen.'

Blij met grote opkomst

José Super, buurtwerker bij welzijnsorganisatie Sedna en initiatiefneemster van deze dag, is blij met de grote opkomst. 'Samen met vluchtelingenwerk, Wij hebben buren, Lefier, Domesta, de wijkvereniging en Buurtsupport hebben wij deze dag georganiseerd en als je dan ziet dat er zoveel mensen van verschillende culturen komen dan kun je alleen maar heel blij zijn als organisatie.'

De hele dag door waren er verschillende activiteiten rondom het veldje aan de Heesackers waar binnenkort ook nog speeltoestellen zullen worden geplaatst.  Zo worden er van saaie rode bloempotten mooie kleurrijke bloempotten gemaakt en kunnen kinderen worden geschminkt. Samen met de dierenbescherming worden er nestkastjes gemaakt en het wereld natuurfonds maakt samen met de kinderen een vlinderkaart.

Na vandaag wordt Angelslo nog kleurrijker want alle 3850 woningen in de wijk krijgen vanaf april allemaal een zakje met bloemzaadjes waardoor de wijk nog kleurrijker gaat worden.