Dènis Assen: 'De hogeschool heeft de wereld voor mij geopend'

Emmen / Coevorden - De studenten van Stenden, ze zullen blijven komen en blijven gaan. Maar deze serie komt vandaag met aflevering 101 tot een einde. Tot slot: Dènis Assen, afgestudeerd in 2001.

Een afgestudeerde student heet een alumnus. Meervoud: alumni. In deze laatste aflevering van Startpositie Stenden presenteren wij het archetype van de alumnus van Stenden in Emmen. Dènis Assen (Coevorden, 1977), regiomarketeer achter 'Emmen. Maak het mee', studeerde af toen het nog Hogeschool Drenthe was. Hij heeft het nog over de heao in plaats van over een bachelor Commerciële Economie, en de recordomzet van de studentenonderneming waarmee hij kampioen van Nederland werd, drukt hij uit in guldens (70.000). Maar de kenmerken die hij zo waardeerde, zijn in het Stendentijdperk onveranderd.

De persoonlijke benadering, de ruimte voor ondernemerschap en het venster op de wereld. 'Als arbeidersjochie uit Coevorden, ging ik toch mooi in Edinburgh studeren, liep ik stage in Brussel en stond ik met de studentenonderneming op het Europees kampioenschap in Gothenburg.' Dènis woont met zijn vrouw Alya en dochter Marit in Nieuw-Dordrecht.

Hoe is je carrière tot dusver verlopen?
'Na mijn afstudeeronderzoek bij Noord Lease mocht ik het onderzoek ook implementeren. Vervolgens heb ik met mijn vriendin negen maanden door Azië gereisd. Daarna werd ik trainee bij de ING, maar dat keurslijf paste me niet. Sinds die tijd heb ik als zelfstandig ondernemer diverse klussen gedaan en heb ik diverse marketingconcepten opgezet. Ik werk nu onder meer voor de Stichting Marketing Regio Emmen.'

Wat maakt je werk leuk?
'Ik vind het fantastisch dat ik iets betekenisvols kan doen voor het gebied waar mijn dochter opgroeit.'

Wat verdien je?
'Dat vind ik niet relevant. Geld is voor mij geen drijfveer.'

Hoe kijk je terug op je studie?
'Ik heb er dierbare vriendschappen aan overgehouden. De hogeschool heeft de wereld voor mij opengebroken.'

Hoe zie je de toekomst?
'Ik heb nooit aan carrièreplanning gedaan. Ik voel me goed in de rol van pionier. Ik droom ervan ooit met mijn gezin nog een plek in te richten waar wij de ontmoeting organiseren en waar het fijn is om te zijn. Het concept zit in ons hoofd, maar heeft nog geen naam of locatie.'