VIDEO: Charlotte van der Velde, Simon Dousma en Dave Damen zijn te gast bij 'Ondernemend’

Emmen – Charlotte van der Velde van WasteWise, Simon Dousma van Twiss International en Dave Damen van Alcoholbrillen.nl zijn dit weekend de gasten in het tv-programma ‘Ondernemend’ in Emmen.

Bekijk de nieuwe aflevering onder dit bericht.

Met WasteWise, een startup voortgekomen uit de Hackaton van vorig jaar, begeeft de 20-jarige studente filosofie Charlotte van der Velde zich op het ondernemerspad. Zij ontwikkelt samen met Drentea een ‘smart’ afvalbak, waarbij afvalverwerking slimmer, duurzamer en goedkoper moet worden.

Vietnam

Een groep ondernemers uit Emmen, Coevorden en Hoogeveen gaat 25 maart naar Vietnam voor een tweede handelsmissie. Simon Dousma, directeur van Twiss International uit Emmen, vertelt over deze reis. Die is bedoeld voor ondernemers die al actief zijn in het buitenland en op zoek zijn naar nieuwe markten, maar ook voor bedrijven die nog niet exporteren, maar wel erover denken om zaken in Azië te doen of daar een zakenpartner zoeken.

Comazuipen

Hoe kijk je uit je ogen bij 15, 25 of zelfs meer glazen alcohol, als je kan spreken van comazuipen? De alcoholbril die Dave Damen in Nederland op de markt brengt, laat zien hoe het zicht op dat moment is. Het hulpmiddel is bedoeld voor het onderwijs in het onderwijs, op het werk en op evenementen, maar ook bij preventieve programma’s tegen rijden onder invloed en voorlichting aan personeel op werkplek.

'Ondernemend' is een samenwerking tussen Boom uitgevers Nieuwsmedia en RTV Drenthe en wordt uitgezonden vanuit de Ondernemersfabriek in Emmen. Het programma is iedere vrijdag te zien om 17.30 uur en iedere zondag om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur bij RTV Drenthe en online via o.a. www.emmen.nu, www.coevordenhuisaanhuis.nl en www.drenthenu.nl.