Bewonersplatform De Monden eist openbaarmaking notulen windmolendiscussie

Nieuw-Weerdinge/Emmer-Compascuum - De notulen van de collegevergadering op 25 augustus vorig jaar over het Emmer windmolenbesluit moeten openbaar gemaakt worden.

Dit eisen de zes erkende overlegpartners in de Monden waaronder Emmer-Compascuum, Nieuw-Weerdinge en Roswinkel. Een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) werd door de gemeente Emmen volgens de dorpen afgewezen. Ze leggen hun eis op 1 maart  daarom voor aan de onafhankelijke commissie bezwaarschriften.

Pottendijk

Monden-woordvoerder Willem Katoen is vooral nieuwsgierig naar de discussie over de milieueffectrapportage (MER) voor de Pottendijk. ‘Een eerdere MER noemde de Pottendijk nog volstrekt ongeschikt voor windmolens. Daarom werd toen gekozen voor het Rundeveen. Ik snap daarom echt niet dat een paar jaar later de Pottendijk wel geschikt zou zijn. Dat is volstrekt onlogisch. Ik wil daarom precies weten wat daarover in de collegevergadering gezegd is.'

Antwoorden boven tafel

Katoen hoopt dat door de stap naar de bezwaarcommissie alle antwoorden boven tafel komen‘ Wij hoeven niet alle notulen. Alleen het deel over windmolens. Ook mag de gemeente Emmen de namen onleesbaar maken. Het gaat ons niet om de personen, maar om de discussie. De gemeente wil open en transparant zijn. Laat ze dan ook de daad bij het woord voegen.’ Strijdvaardig zijn de dorpen in elk geval zeker. Mocht de commissie hun verzoek afwijzen, dan volgt de stap naar de bestuursrechter.