OM: 'Bewijs ontbreekt om vrouw (47) in zaak brand Weytackers te vervolgen'

Emmen - Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen de 47-jarige vrouw uit Emmen, die verdacht wordt van het stichten van brand in een woning aan de Weytackers, geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Bij de woningbrand in de nacht van 16 op 17 februari 2016 kwam de 31-jarige bewoonster om het leven en raakten haar twee kinderen zwaar gewond.

De verdachte werd 3 oktober 2016 aangehouden op verdenking van brandstichting. Op dit moment is er uit het onderzoek onvoldoende bewijs naar voren gekomen dat zij verantwoordelijk gehouden kan worden voor de fatale woningbrand. Het OM heeft daarom moeten besluiten de zaak tegen haar te seponeren en die uitspraak volgt precies een jaar nadat het drama zich aan de Weytackers voltrok.

Brandstichting

De politie verdacht de vrouw van betrokkenheid bij de brand. Van meet af aan ging de recherche uit van brandstichting. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werkte sinds februari tot aan haar aanhouding aan het oplossen van de zaak. Uit onderzoek bleek dat er geen aanwijzingen waren voor een technische oorzaak. De sporen die wel werden aangetroffen wezen op brandstichting.

De kinderen Lorena (8) en Marissa (6) van Wever lagen wekenlang in coma in het ziekenhuis. Ze raakten verminkt door brandwonden. Ook hun longen zijn flink beschadigd (ADP).