Kenniscafé Emmen: 'Wat beweegt de kiezer?'

Emmen - Nu het landelijke verkiezingscircus aardig op stoom raakt, buigt het Kenniscafé Emmen zich op woensdag 1 maart over de veelbesproken ‘crisis’ in de democratie. Want wat beweegt de politieke partij nog?

 En, misschien nog wel belangrijker: wat beweegt de kiezer? Dat zijn de vragen die deze avond centraal staan.

Partijen weten kiezers niet meer vast te houden en kiezers lijken meer verdeeld dan ooit. Nationaal en internationaal is er een beweging naar populisme en demagogie. Wat heeft de kiezer te kiezen en spelen ideologie en visie nog een rol? Daarover zullen Merijn Oudenampsen en Martin Rosema de bezoekers helemaal bijpraten.

Socioloog en politicoloog

Merijn Oudenampsen is socioloog en politicoloog en promoveert medio 2017 aan de Universiteit Tilburg. Hij zal vanuit zijn specialisatie en onderzoek naar politieke partijen en partijvorming in het bijzonder ingaan op de vraag ‘Wat beweegt de partij?’

Martin Rosema is als politicoloog verbonden aan de Universiteit Twente en doet onderzoek naar verkiezingen en referenda, in het bijzonder naar de psychologie van de kiezer. Hij zal in gaan op de vraag ‘Wat beweegt de kiezer?’

Bijwonen?

Het Kenniscafé vindt 1 maart plaats in Stenden Hogeschool aan de Van Schaikweg 94 in Emmen. De aanvang is om 19.30 uur; de deuren zijn vanaf 19.00 uur open. Vooraf aanmelden is gewenst en kan eenvoudig via de website: www.kenniscafe-emmen.nl.