Open dag Stenden trekt 15 procent meer bezoekers

Emmen - Ruim 3000 bezoekers kwamen zaterdag naar de locaties van Stenden voor de open dag. Dat is ruim 15 procent meer dan vorig jaar. Hiervan bezochten zo'n 600 geïnteresseerden de locatie in Emmen.

Tijdens deze editie van de open dag werd extra aandacht besteed aan de overstap van mbo naar hbo. Ook op de locatie in Emmen was een aparte stand ingericht voor mbo’ers die de overstap willen maken naar hbo. Ze konden hier vragen stellen aan studenten die deze overstap al gemaakt hebben.

Mbo’ers maakten goed gebruik van deze mogelijkheid. Margo (studente aan Stenden): ‘Veel mbo’ers vroegen me of er veel verschil zit tussen mbo en hbo. Ik vind zelf dat dat reuze meevalt. Je moet wel meer leren plannen en soms wat extra discipline tonen. Maar het gaat allemaal in kleine stapjes en het scheelt dat je bij Stenden goed begeleid wordt.’

Goed voorbereid

Voor leerlingen die nog niet weten wat ze willen gaan studeren, was het Geen Idee-plein ingericht. Bezoekers konden hier een studiekeuzetest invullen en in gesprek met studenten van de HRM-opleiding van Stenden. Kirsten (16) is scholier en maakte de studiekeuzetest. Kirsten: ‘Ik heb nog geen idee wat voor studie ik wil gaan doen. Ik had verwacht dat een sociale studie als SPH bij me zou passen. Uit de studiekeuzetest bleek dat economie juist heel goed bij me past. Ik ga nu ook naar dat soort opleidingen kijken!’

Kennismaken

Naast de Open dag organiseert Stenden nog andere voorlichtingsactiviteiten. Zo kunnen studenten kennismaken met een opleiding tijdens het Proefstuderen op 16 maart. Daarnaast kunnen leerlingen zelf een afspraak maken om een dagje mee te lopen met een student.