Angelsloërs lanceren overlastmeldpunt

Emmen – De Emmer wijk Angelslo heeft op eigen initiatief een meldpunt voor overlast gelanceerd.

Wijkbewoners klagen al jaren over onder meer drugs en geluidsoverlast. De overlast zorgt ervoor dat mensen soms zelfs bang zijn hun woning te verlaten. In januari berichtte deze krant al dat inwoners de krachten willen bundelen met plaatsgenoten in de gemeente Emmen.

Sinds zondag hebben de initiatiefnemers het Meldpunt Overlast Emmen via internet en Facebook gelanceerd. Noodkreten aan de gemeente Emmen worden volgens de inwoners niet beantwoord, terwijl de problemen blijven toenemen. Mensen buiten Angelslo die ook overlast ervaren kunnen zich ook melden bij het punt. De initiatiefnemers van het meldpunt bezoekt vervolgens de plekken en verzamelt er informatie.

Met het verzamelen van meldingen uit de gehele gemeente, hoopt het meldpunt meer druk uit te kunnen oefenen op de gemeente om meer actie te ondernemen.

Vorig jaar liepen inwoners uit de Bensingecamp en de Husingecamp al te hoop tegen de overlast. Bewoners van de Weytackers, de Vleerackers en de Boerschaplaan hebben inmiddels ook aan de bel getrokken bij de gemeente. Locoburgemeester Bouke Arends en wethouder Jisse Otter hebben inmiddels aangegeven met een speciaal team de diverse problemen in de wijk te willen aanpakken.

Aankomende donderdag gaat de gemeente in gesprek met enkele wijkbewoners uit Angelslo over de heersende problematiek.