VIDEO: Gerard Streuer, Rob Oosting en Niels Palmers zijn te gast in nieuwe aflevering 'Ondernemend'

Emmen / Coevorden - Gerard Streuer van Tuindeco uit Coevorden, Rob Oosting van CTNED uit Emmen en Niels Palmers van de Young Business Award zijn deze week te gast in Ondernemend vanuit de Ondernemersfabriek in Emmen.

Gerard Streuer staat al bijna 25 jaar samen met zijn zwager Bert Weering aan het roer van Tuindeco. Met drie locaties in Coevorden heeft het bedrijf in de afgelopen jaren zijn vleugels flink uitgeslagen met de handel in tuinaccessoires, zoals blokhutten, schuttingen en tuinhout. Tuindeco heeft circa 50 medewerkers in Nederland en is nationaal en internationaal actief op drie locaties in Coevorden en Duitsland, allen in een straal van 2 kilometer. Op het industrieterrein De Hare in Coevorden bevindt zich het hoofdkantoor. Vorig jaar sleepte Tuindeco de Nationale Business Succes Award in de categorie Tuinaccessoires in de wacht.

Glasvezel

Als projectmanager houdt Rob Oosting zich bij CTNED (Communicatie Techniek Nederland) bezig met grootschalige glasvezelprojecten. Het in Emmen gevestigde bedrijf legt niet alleen glasvezelnetwerken aan, maar lost ook storingen op en zorgt voor optimale beveiliging. Zo zorgde CTNED - dat ongeveer veertig personeelsleden in dienst heeft - onlangs voor het glasvezelnetwerk in het Atlas Theater. Oosting vertelt dat de markt erg snel verandert en met name erg veel eisen aan de snelheid worden gesteld. Zo is de 5G-technologie nog flink in ontwikkeling.

Prins Contstatijn

De Young Business Award wordt op 6 juni in het Atlas Theater in Emmen uitgereikt. Afgelopen week werd bekend dat Prins Contstatijn aanwezig is bij het slotevenement. Niels Palmers vertelt over het evenement waarbij de prijs voor de meest veel belovende startende onderneming van Nederland wordt uitgereikt. Eerst zijn er op 28 maart en op 2 mei de halve finales in respectievelijk Assen en Hoogeveen. Samen met tien andere bedrijven strijden Breath in Balanz in Meppel en Storage Share in Hoogeveen als Drentse ondernemingen om de titel.

'Ondernemend' is een samenwerking tussen Boom uitgevers Nieuwsmedia en RTV Drenthe en wordt uitgezonden vanuit de Ondernemersfabriek in Emmen. Het programma is iedere vrijdag te zien om 17.30 uur en iedere zondag om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur bij RTV Drenthe en online via o.a. www.emmen.nu, www.coevordenhuisaanhuis.nl en www.drenthenu.nl.

Bekijk de uitzending: