Provincie: Drenten kunnen zonder investering zonnepanelen huren

​Assen - Het is nu voor meer particuliere huiseigenaren in Drenthe mogelijk om zonder investering zonnepanelen te huren.

De Drentse Energie Organisatie (DEO, het energiefonds van de provincie Drenthe) heeft na een succesvolle pilot met 70 huishoudens besloten om met Solease grootschalig uit te rollen, zodat meer daken in Drenthe van huurpanelen kunnen worden voorzien.

Niets extra’s

Voor een gemiddeld maandelijks huurbedrag van 50 euro draagt Solease zorg voor de aanschaf, installatie, monitoring, reparatie en verzekering van de panelen. Doordat het voorschotbedrag voor elektriciteit met dezelfde 50 euro verlaagd kan worden, kost overstappen op duurzame energie van eigen dak niets extra’s. Wel bespaart men middels de koopkorting en goedkopere prijs per kWh vaak al 300 euro in het eerste jaar.

Volgens Guido Hoek, directeur van DEO, is dit een mooie stap voorwaarts: ‘Het huren van zonnepanelen maakt zonne-energie toegankelijk voor een grotere groep mensen. Dit past bij de doelstelling van het energiefonds.’

Verduurzaming in Drenthe

Met de participatie van de DEO kan Solease een impuls geven aan de verduurzaming van Drentse woningen, aldus financieel directeur Roderick van Wisselingh van Solease. ‘Door onze samenwerking met de Drentse Energie Organisatie kunnen we op de lange termijn een CO2-reductie realiseren van 4.000 ton, wat gelijk staat aan de jaaropname van 200.000 bomen.’

Een gemiddeld zonnepanelensysteem bespaart zo’n 2.000 kilogram CO2 per jaar. Ook bouwen huurders nog een jaarlijkse koopkorting op van gemiddeld 250 euro per jaar. Deze korting kan gebruikt worden bij het overnemen (kopen) van de panelen op een later tijdstip.

Voor meer informatie: www.solease.nl/drenthe

Drentse Energie Organisatie

De Drentse Energie Organisatie is het Energiefonds van de Provincie Drenthe. Haar doel is het versnellen van de energietransitie in Drenthe. Dit wordt gedaan door het verstrekken van financieringen aan duurzame energieprojecten en het geven van ondersteuning bij de totstandkoming van deze projecten.

Solease

Solease verhuurt zonnepanelen aan particuliere huiseigenaren middels een ontzorgconcept. Het Solease model werkt met een vast maandbedrag dat naast aanschaf en installatie ook de kosten voor financiering, verzekering en reparatie omvat. Klanten kunnen zo zonder investering en gedoe meteen gegarandeerd duurzame energie produceren met hun eigen dak voor een prijs die meestal lager is dan de huidige elektriciteitskosten.