Teijin Aramid steunt lokale doelen

Emmen / Nieuw Weerdinge - Teijin Aramid in Emmen heeft woensdagmiddag vijf cheques aan even zoveel lokale goede doelen uitgereikt. De uitreiking vond plaats in MFA De Badde in Nieuw Weerdinge.

Aan de goede doelen kon worden gedoneerd doordat werknemers van het bedrijf hun kerstpakket hiervoor hebben afgestaan. Teijin Aramid heeft hier zelf ook nog een extra financiële bijdrage aan toegevoegd. 

De vijf goede doelen waren onder mee Stichting Dorpenzorg; zij kregen een cheque van 800 euro voor de aanschaf van twee laptops. Noorderbrug Emmen ontving een cheque van 1000 euro voor de aanschaf van diverse gereedschappen en materialen ten behoeve van de dagbesteding voor de verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte cliënten.

De Jochem Stichting in Nieuw-Amsterdam kan straks voor 1000 euro aan diervoer en andere benodigdheden aanschaffen. De stichting doet de opvang en medische behandeling van zwerfdieren (meestal katten) en afgestane dieren. Speelplein OBS De Meent in Emmer-Compascuum kan dankzij de geschonken 1562 euro een Pannakooi voor de school- en buurtkinderen aanleggen. E-Hockey Emmen mocht een cheque van 1305 euro in ontvangst nemen voor onderhoud van elektrische rolstoelen. E-hockey is een vereniging waar gehandicapte mensen de hockeysport in een elektrische rolstoel beoefenen.

De uitreiking vond plaats door John Oude Egberink, Site Manager Teijin Aramid Emmen en door Arno de Vries, voorzitter Ondernemingsraad Teijin Aramid.