Emmen zet crisisteam in voor problemen Angelslo

Emmen – Een speciaal crisisteam moet de bestaande problemen in de wijk Angelslo tijdelijk opvangen. De gemeente Emmen hoopt op die manier klachten die spelen bij de bewoners tijdelijk op te pikken en in de kiem te smoren.

Het team zal bestaan uit vertegenwoordigers van woningbouwcorporaties, de politie, Sedna en de gemeente zelf. Volgens locoburgemeester Bouke Arends dienen de leden als een soort voelspriet in de samenleving. Naast de overlast gaat dit team ook letten op andere mogelijke maatschappelijke problemen, zoals criminaliteit, verslaving en armoede.

Arends en wethouder Jisse Otter gaven hiermee antwoord op het voorstel van de VVD om een dergelijk initiatief op te starten. Fractievoorzitter Johan Scheltens vroeg verder of de zogenoemde ASO-wet wellicht uitkomst kunnen bieden. Met de ASO-wet kan de burgemeester de overlastveroorzaker concreet opdragen bepaalde zaken te doen of te laten. In de oude situatie kon de gemeente hooguit waarschuwen of proberen iemand uit zijn of haar huis te laten zetten.

APV

Arends liet weten de Algemene Plaatselijke Verordening onmiddellijk aan te passen zodra de wet officieel is bekend gemaakt via de Staatscourant. Als de gemeente nu al gaat handelen naar de letter van deze wet, ontstaat er de kans dat er rechtszaken van komen.

Arends erkende verder dat de gemeente het een en ander over de aanpak van problemen niet helemaal goed heeft teruggekoppeld aan de wijkbewoners. Woningbouwcorporaties en politie werden ingeschakeld maar inwoners werden niet geïnformeerd. 'Dat had scherper gekund', aldus Arends.