Overlastslachtoffers Emmen bundelen de krachten

Emmen - Emmenaren moeten de krachten bundelen om meer aandacht te krijgen voor de overlastproblemen in hun woonomgeving. Deze oproep komt van Kees Dijkstra, woordvoerder van bezorgde inwoners uit de wijk Angelslo.

Tientallen inwoners van deze wijk klagen al jaren over onder meer drugs en geluidsoverlast. De overlast zorgt ervoor dat mensen soms zelfs bang zijn hun woning te verlaten. Noodkreten aan de gemeente Emmen worden niet beantwoord, terwijl de problemen blijven toenemen. De bezorgde wijkbewoners besloten maandagavond nauw te gaan samenwerken en roepen plaatsgenoten op zich bij hen aan te sluiten. Wat de samenwerking precies gaat inhouden, moet nog bepaald worden.

Aanmelden

Dijkstra moedigt iedere Emmenaar met drugsgerelateerde overlast aan zich te melden via Angelsloinactie @outlook.com. ’Of je nou in Emmerhout, Emmermeer of Roswinkel woont. Meld je aan! Samen staan we sterk en kunnen we hopelijk de politiek wakker maken,’ aldus Dijkstra. Hij vergelijkt de boosheid over de overlast met het verzet tegen de windmolens in het Rundeveen. Dat werd een factor van betekenis omdat bezorgde bewoners samen optrokken.’ De bewoners verzekeren wel dat ze in geen geval het recht in eigen hand gaan nemen.

Herrie

Vorige week sloegen bewoners van de Vleerackers en omgeving alarm. Deze week trokken boze wijkbewoners uit de Boerschaplaan aan de bel. Een van hen vertelt: ‘Ik kom de nacht alleen nog maar door met oordopjes. De buurtgenoten zorgen voor een enorme herrie.  Ik moet ochtends om 4.30 de deur uit voor mijn werk en heb mijn slaap dus hard nodig.  Ze aanspreken haalt niets uit, heb ik gemerkt. Op een ander moment is het huis van de buren met eieren bekogeld. Het gaat maar door. Een gesprek met de gemeente heeft niets opgeleverd. Hier moet iets aan gebeuren’