FOTO'S: Kjeld Nuis, Nicole Sanders en Hurry-Up winnen sportprijzen Emmen

Emmen – Schaatser Kjeld Nuis is zaterdagavond bij de Sportverkiezing Emmen uitgeroepen tot Sportman van het jaar 2016. Bowlster Nicole Sanders won de titel Sportvrouw van het jaar. Het herenteam Hurry-Up werd uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar.

De Sportverkiezing Emmen werd voor de 16e maal georganiseerd door Bennie en Heintje Wolbers van Sport Pers Bureau Emmen. Naast het uitreiken van de prijzen traden in het Hampshire Hotel in Emmen ook Jannes en Evert Wolters op, alsmede zangeres Tineke en de slagwerkgroep van Henk Busscher.

De presentatie was in handen van Ineke Kemper. De jury bestond uit Henk Kuhl, Anry Kleine Deters, Lydia Schoonewille en Hilly de Lange-Gankema.

Nuis, vorig jaar ook Sportman van het jaar in Emmen, was helaas niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen, omdat hij onderweg terug is van wereldbekerwedstrijden in Berlijn.

Stimuleringsprijs

Wielrenner Sander Hummel uit Erica won de Stimuleringsprijs voor sporters met een beperking. De Sport Promotieprijs was dit jaar voor No Limit Events voor het houden van Curling Cup tijdens Emmen On Ice. Johan Lubbers nam de prijs in ontvangst.

Sporttalent

De titel Sportvrijwilliger van het jaar ging naar Jan Dirk Huising van zwemvereniging De Kikker. Dezelfde club viel nogmaals in de prijzen dankzij Tycho Atanasov. Hij pakte de prijs voor Sporttalent van het jaar, maar was niet aanwezig in verband met zwemwedstrijden. Wel kon hij via een livestream zijn prijs in ontvangst nemen, alsmede het applaus uit de zaal.

De speciale juryprijs werd dit jaar uitgereikt aan Harry Weerman, vanwege zijn jarenlange verdiensten voor de handbalsport.

Stichting Leergeld Emmen

De jaarlijkse cheque voor een goed doel ging naar Stichting Leergeld Emmen. Het bedrag van 1000 euro gaat de stichting besteden aan kinderen in de gemeente Emmen die in een armoedesituatie leven. De stichting voorkomt zo dat zij terechtkomen in een sociaal isolement.

Kjeld Nuis, Nicole Sanders, Hurry-Up en Tycho Atanasov zijn met hun behaalde titels automatisch genomineerd voor het Sportgala Drenthe dat op 2 maart in het Atlas Theater in Emmen plaatsvindt.

Bekijk hieronder reportages van de uitreikingen.

Jannes zorgde na afloop nog voor een gezellig feestje in de grote zaal van het Hampshire Hotel: