Toren Emmen gaat ‘Manhattan-toren’ heten (video)

Emmen – Het 65 meter hoge gebouw dat het komende jaar in Emmen wordt gebouwd, krijgt ‘Manhattan-toren’ als naam. Dat zegt projectontwikkelaar Peter van Dijk in het tv-programma Ondernemend van RTV Drenthe en Boom uitgevers Nieuwsmedia.

In het pand van 17 verdiepingen komen appartementen en wordt daarmee het hoogste gebouw van Drenthe. Van Dijk koos specifiek voor deze naam en liet zich inspireren door New York City. ‘Ik droomde er tien jaar geleden al over en ben sindsdien al twintig keer in de stad geweest. Ik ben verliefd op de stad. Dit gebouw wordt geheel in de stijl van New York gebouwd', zegt Van Dijk. Daarmee wordt afgezien van de naam 'Hondsrugtoren', dat aanvankelijk door het projectteam was bedacht.

In de nieuwe aflevering van Ondernemend is ook Erik A,B van de NOM te gast. Hij is betrokken geweest bij de komst van Google naar het noorden en gaat zich nu inzetten voor de komst van Tesla, maar dat gaat niet over één nacht ijs. De 22-jarige Matthijs Popken van Popken Mechatronica vertelt over sensortechnologie en de sensorpaal; een uitvinding waarmee tuinbouwers erg blij mee zijn.

De presentatie is in handen van Andries Ophof en Wouter Bessels.

Bekijk de uitzending:

'Ondernemend' is een samenwerking tussen Boom uitgevers Nieuwsmedia en RTV Drenthe en wordt uitgezonden vanuit de Ondernemersfabriek in Emmen. Het programma is iedere vrijdag te zien om 17.30 uur en iedere zondag om 10.00, 13.00, 16.00 en 22.00 uur bij RTV Drenthe en online via o.a. www.emmen.nu, www.coevordenhuisaanhuis.nl en www.drenthenu.nl.