Gemeente Emmen sluit vier woningen wegens drugshandel

Emmen - De gemeente Emmen heeft in het vierde kwartaal van dit jaar vier woningen gesloten wegens drugshandel. In de huizen werden hard- en softdrugs aangetroffen.

De bewoners of gebruikers van de woningen hebben daarmee de Opiumwet en het gemeentelijke beleid ‘Geen drugs in bedrijven, woningen en horeca’ overtreden. Het betreffen de woningen Bonte Kraai 18 in Emmen (gesloten van 1 oktober 2016-1 januari 2017), Laan van de Bork 742 in Emmen (10 oktober 2016-10 januari 2017), Goeman Borgesiusstraat 16 in Veenoord (1 november 2016-1 februari 2017) en Oldenhave 33 in Emmen (1 december-1 maart 2017). In totaal heeft de gemeente Emmen in 2016 een bedrijfspand en veertien woningen gesloten vanwege hard- of softdrugs.

De aangetroffen hoeveelheden drugs in bovengenoemde panden laten zien dat er telkens sprake is van een handelshoeveelheid drugs. In veel gevallen is illegaal stroom afgenomen. De panden zijn in opdracht van de politie geruimd. De sluitingen zijn door de gemeente met een poster op de panden bekend gemaakt.

Leefbaarheid

De gemeente heeft deze maatregelen genomen om teelt, gebruik, verstrekking en handel in hard- en softdrugs tegen te gaan. Het toegangsverbod tot het pand heeft als doel om het bezoek aan het drugspand door telers, dealers, klanten en bezoekers te stoppen. Hiermee wordt gezorgd voor een  vermindering van de drugscriminaliteit. Dit is in het belang van de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente. Regelmatig zorgen illegale hennepkwekerijen voor brandgevaar en leveren een risico op voor omliggende woningen.