Nieuwe streekomroep heet ZO!34

Emmen - De naam van de nieuwe streekomroep voor de gemeenten Emmen en Coevorden is bekend: ZO!34. Dat onthulden de wethouders Bouke Durk Wilms van Emmen en Jeroen Huizing van Coevorden vandaag met een druk op een rode knop in het centrum van Emmen.

Met de onthulling zijn de lokale omroepen RTV Emmen en Radio Loco gefuseerd tot één nieuwe omroep voor beide gemeenten. Jorien Renkema en Wesly Struik verzorgden op het podium naast het Glazen Huis de inleiding, waarna beide wethouders waarderende woorden spraken. 'In omroepland', aldus Huizing, 'is van alles te doen. Deze omroepen wilden een gedwongen huwelijk vookomen en hebben zelf het initiatief voor een fusie genomen. Grote klasse!' Bouke Durk Wilms sprak zijn bewondering uit voor de inzet van de vrijwilligess, die op professionele wijze werkzaam zijn. 'De omroep betekent veel voor de lokale cultuur', zei Wilms.

Het eerste gedeelte van de naam staat voor Zuidoost, het gebied in Drenthe waar de streekomroep zich op richt. De 34 is afgeleid van de N34, die Emmen en Coevorden aan elkaar verbindt.

Tegelijkertijd met de onthulling van de naam ZO!34 is vanmiddag het Glazen Huis Emmen 2016 officieel geopend. Tot en met zondag haalt ZO!34 in het Glazen Huis Emmen samen met het Drenthe College zoveel mogelijk geld op voor 3FM Serious Request, om kindersterfte door longontsteking terug te dringen. Vrijdagochtend zal hier vanuit dj Domien Verschuuren live zijn ochtendshow op 3FM presenteren.

Volg het Glazen Huis Emmen op glazenhuisemmen.nl, via Facebook, Twitter en Instagram.Meer weten over de omroep? Kijk dan op www.zo34.nl.

.