Startende bedrijven kunnen zich aanmelden voor Young Business Award

Regio - De zoektocht naar de meest ambitieuze Nederlandse startups die zijn internationale groeipotentie ook daadwerkelijk gaat waarmaken, is gestart met de Young Business Award 2017. Afgelopen zomer won McNetiq de titel in het Atlas Theater.

Presentator Jort Kelder was onder de indruk van de Rotterdamse startup die niemand minder dan Shell als launching customer heeft. McNetiq haalde 12.500 euro cash op met het winnen van de Young Business Award 2016. Runners-up 24sessions en Athom belande op de derde en tweede plek.

'Het draait bij de Young Business Award om dé startup die zijn internationale groeipotentie ook daadwerkelijk gaat waarmaken. Wij zijn met de Young Business Award 2017 opzoek naar vergelijkbare bedrijven', aldus Niels Palmers bestuursvoorzitter van de Stichting Young Business Award.

Prijzenpot

Na de aanmelding van startende bedrijven buigt de selectiecommissie zich over alle aangemelde bedrijven om zestien startups te selecteren die tijdens één van de twee semifinales mogen pitchen voor een finaleticket. De semifinales vinden plaats op dinsdag 28 maart in theater De Nieuwe Kolk in Assen en op dinsdag 2 mei in theater De Tamboer in Hoogeveen. Zes deelnemers passeren elke semifinale de revue, terwijl er slechts twee finaletickets per semifinale te verdienen zijn.

De deelnemers hebben, zoals altijd bij de Young Business Award, tijdens elke semifinale zestig seconden de tijd om een strenge doch rechtvaardige jury te overtuigen van hun startup. De startups die een finaleticket weten te bemachtigen tijdens een semifinale strijden op dinsdag 6 juni in het Atlas Theater om de prijzenpot van maar liefst 12.500 euro.

Startende bedrijven met een leeftijd van maximaal vijf jaar kunnen zichzelf tot en met 31 januari 2017 aanmelden via www.YoungBusinessAward.com.