De mogelijkheden van inbraakbeveiliging, volgens een expert.

De wintertijd is weer ingegaan en daarmee ook de donkere dagen voor Kerstmis. Het is de gezelligste tijd van het jaar. Maar het is ook de periode dat de kans op een inbraak veel groter is.

Om een inbraak te voorkomen, kunt u zelf al veel maatregelen treffen. Kiest u daarnaast ook nog voor een alarmsysteem? Dan voorkomt u de kans op een inbraak met wel 90%.

Woningovervallen komen de laatste jaren steeds meer voor. Bij maar liefst één op de vijf woningen wordt ingebroken. Is uw woning goed tegen een inbraak of een overval beveiligd? Of wilt u uw woning beveiligen met een alarmsysteem? Schakel dan AlarmsysteemExpert in.

AlarmsysteemExpert is een ervaren leverancier op het gebied van alarmsystemen en camerasystemen. Met de opgebouwde kennis en expertise, streeft Alarmsysteemexpert ernaar dat beveiliging voor iedereen toegankelijk is. Met interessante pakketten voor zowel de particuliere, als de zakelijke klant, is er voor iedereen een passend beveiligingssysteem te vinden. Heeft u specifieke wensen, dan zijn er ook pakketten op maat mogelijk. Met een beveiligingssysteem van Alarmsysteemexpert.nl, bent u verzekerd van een hoogstaand kwalitatief product, een professionele installatie, scherpe prijzen, een goede service en advies.

Type woning en beveiliging

Iedere soort woning behoeft een eigen plan van aanpak, wat betreft beveiliging. Vrijstaande woningen zijn complexer te beveiligen dan bijvoorbeeld een tussenwoning. Over het algemeen lopen hoekwoningen en vrijstaande woningen het meeste risico op een woninginbraak. In welk type woning u ook woont, elke woning is extra te beveiligen.

Onze beveiligingsexperts maken een risicoanalyse van uw woning en voorzien u graag van een gepast advies. Woont u bijvoorbeeld in een flat of een appartement? Dan is extra beveiliging met een magneetcontact vaak al voldoende om ongewenst bezoek buiten de deur te houden. En woont u vrijstaand of in een buitengebied? Met de combinatie van een uitgebreid alarmsysteem en een camerasysteem, bent u gegarandeerd goed beveiligd.  

Een tendens in de criminaliteit

Het aantal winkelovervallen vermindert en dat komt door goede preventiemaatregelen, zoals een alarmsysteem en cameratoezicht. Hierdoor wordt de pakkans van winkeldieven vergroot. Dit gegeven toont aan dat een goed beveiligingssysteem effect heeft, maar deze ontwikkeling heeft wel als gevolg dat criminelen vaker een een woning als doelwit kiezen. Door net als de winkeliers, ook uw woning te beveiligen met een alarmsysteem of camerabewaking, verkleint u aanzienlijk de kans op een inbraak bij thuis. Dit geeft een veilig gevoel. Niet alleen in de donkere tijd, maar het hele jaar door.

Vergroten van de veiligheid in de wijk

Samen zorgen voor meer veiligheid in de wijk, is één van de maatregelen die u kunt treffen om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Dat kan door het oprichten van een BuurtWhatsapp. Als er wat verdachts wordt gezien, kan dat gemeld worden in de groep. Natuurlijk kunt u verdachte situaties ten alle tijden ook melden bij het alarmnummer 112.

Ook door op diverse tactische plekken camera’s op te hangen, worden verdachte situaties sneller opgemerkt. De camera’s vormen met elkaar een collectief camerasysteem, waar bewoners zelf het beheer over hebben. Dit is een uniek en succesvol project, waar onze beveiligingsexperts u alles over kunnen vertellen en bij kunnen helpen. Wilt u meer weten over dit project van Alarmsysteemexpert.nl? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showrooms in IJsselstein of Gorinchem.

De toegevoegde waarde van een alarmsysteem, camera beveiliging of intercom

Beveiligingssystemen bieden enorm veel mogelijkheden. Met een professioneel alarmsysteem is het mogelijk om uw woning in verschillende zones in te delen. Deze instelling zorgt ervoor dat beveiliging in verschillende lagen in- en uitgeschakeld kan worden. Zeker als uw woning beschikt over veel ruimtes, zoals een garage, kelder, begane grond, eerste verdieping en een zolder, is dit ideaal. Een beveiligingssysteem kan tegenwoordig bediend worden met het codebedienpaneel, maar ook via een app op uw mobiele telefoon. Ook als u onderweg bent, heeft u dan de controle over uw inbraakbeveiliging.

Een camerasysteem heeft vooral een afschrikkend effect, waardoor het voor een gelegenheidsdief niet aantrekkelijk is om in te breken. Met een camerasysteem draagt u bij aan veiligheid in de wijk.

Bij een doelgerichte woning is een intercomsysteem met camera met meest doeltreffend. Zonder de deur te openen, ziet u wie er voor uw deur staat. Naast de extra veiligheid, biedt een intercomsysteem ook veel gebruiksgemak. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op afstand een elektrische geschakelde deur te openen.

Overige beveiligingstips van de beveiligingsexpert

Er zijn genoeg preventiemaatregelen, die u zelf al kunt nemen. Natuurlijk helpt hang- en sluitwerk met keurmerk. Let u vooral goed op, voor wie u de deur open doet. 
Gaat u verbouwen? Laat verbouwingen altijd uitvoeren door een betrouwbaar bedrijf met gekwalificeerd personeel. En gaat u de deur uit? Laat dan nooit waardevolle spullen in het zicht liggen. Sluit ook ramen en deuren, want dieven maken graag gebruik van een raam, wat nog open staat.
Als het donker is, doet u er verstandig aan om binnen wat lampen aan te laten. Of deze op een tijdschakelaar aan te sluiten. Ook buitenverlichting schrikt af, want inbrekers staan liever niet in het zicht.