Oud-docenten CQ: 'Wij voelen ons bedrogen'

Coevorden – Oud-docenten van CQ lieten dinsdagavond in de gemeentelijke commissievergadering van zich horen. Insprekers gebruikten daarbij termen als ‘Wij zijn als oud vuil bij de straat gezet’ en ‘Wij zijn gemanipuleerd en gechanteerd.

Voorzitter Gertjan Zuur liet weten te hebben overwogen het betoog te onderbreken door deze termen te gebruiken.

CQ ging in 2014 failliet. De initiatiefgroep met oud-CQ 'ers wenst van zowel Emmen als Coevorden een fatsoenlijke financiële compensatie.

Bedrogen

Zowel Rosita Sikking en Erik van der Weerd -oud-docenten van CQ- en vertegenwoordigers van een initiatiefgroep van veertig collega’s lieten overduidelijk hun mening horen. ‘Het is tijd om de waarheid boven tafel te krijgen’, zei Sikking. ‘Er is geen enkele waardering voor onze inzet. Het faillissement is al jaren voorbereid, wij voelen ons aan alle kanten bedrogen. Wij verdienen dit niet. Wij zijn weggezet als luie nietsnutten. Dat is door ambtenaren in het openbaar gezegd.’ Zij wees op de zorgen die de mensen als zzp’er hebben om het hoofd boven water te houden.

Ook Erik van der Weerd stelde dat bewust is aangestuurd op het faillissement. ‘De oud-collega’s wordt onrecht aangedaan. Zij hebben persoonlijk leed en zijn geconfronteerd met financiële gevolgen.’

Beide insprekers drongen erop aan om in gesprek te gaan over een schadeloosstelling. Gebeurt dat niet, dan stappen de oud-docenten naar de rechter.

De voorgeschiedenis van CQ staat in het dossier 'Faillissement CQ' op deze site.