LEF! houdt thema-avond over bevingsschade

Emmen - In de gemeente Emmen deed zich op 30 september 2015 een aardbeving voor met een kracht van 2,3 op de Schaal van Richter. Zo’n 110 inwoners hebben daarvan schade ondervonden en dit gemeld aan de NAM.

Deze heeft het bureau Witteveen + Bos opdracht gegeven de schadegevallen te onderzoeken. De conclusie van al deze 111 uitgebrachte rapporten was: er is geen schade ontstaan waarvoor de NAM aansprakelijk is.

LEF!-fractievoorzitter Harry Leutscher: ‘Net als in de provincie Groningen leidt geen enkel rapport van Witteveen + Bos tot de conclusie dat de NAM aansprakelijkheid is voor de ontstane schade. Om zijn of haar gelijk te halen komt de burger daarna vaak in een strijd tegen instituten als adviesbureaus, overheden en de NAM terecht. En daarmee doemt het beeld van David tegen Goliath op!’

De LEF!-fractie in de gemeenteraad van Emmen houdt daarom maandag 21 november een thema-avond over bevingsschade in de gemeente Emmen. De inwoners worden tijdens deze bijeenkomst in algemene zin geïnformeerd over het verschijnsel bevingsschade en de wijze waarop zij voor hun rechten kunnen opkomen.

Gasten

Aan de thema-avond werken de volgende personen mee:

  • Prof. dr. Theo Salet, senior partner Witteveen + Bos
  • Drs. Peter van der Gaag, geoloog
  • Robert Schat, register expert expertise-bureau Vergnes
  • Mr. Martin Blokzijl, advocaat
  • Ria Mulder, ervaringsdeskundige

De bijeenkomst vindt plaats in hotel Ten Cate en start om 19.30 uur.

Vragen kunnen op voorhand aan de gasten worden voorgelegd via het e-mailadres info@lef-emmen.nl.