Emmen tweede in verkiezing mkb-vriendelijkste stad van Nederland

Emmen - Emmen veroverde donderdag de tweede positie in de landelijke verkiezing van de meest ondernemersvriendelijke stad van Nederland.

Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van MKB-Nederland, waarin ruim 21.000 ondernemers verdeeld over 390 gemeenten zich hebben uitgesproken over het lokale ondernemersklimaat.

Apeldoorn voert de ranglijst aan bij de 36 grootste gemeenten, gevolgd door Emmen en Helmond. In 2013/2014 was Zwolle de mkb-vriendelijkste stad van Nederland.

Beste gemeente

De gemeente Rijssen-Holten is uitgeroepen tot de meest ondernemersvriendelijke gemeente van Nederland. De gemeente werd al twee keer winnaar van de provincie Overijssel en eindigde vorige keer landelijk op de tweede plaats. Rijssen-Holten laat Bunschoten en Beverwijk achter zich.

Beste stad

Apeldoorn mag zich de mkb-vriendelijkste stad van Nederland noemen Dat is verrassend, want bij de vorige editie bungelde de gemeente onderaan de ranglijst van de G36. Het binnenhalen van evenementen met veel uitstraling zoals de start van de Giro in mei, met extra omzet voor onder meer winkeliers en horeca, heeft daaraan bijgedragen.

Beste provincie

Overijssel mag zich de mkb-vriendelijkste provincie noemen. De ranglijst hiervoor wordt bepaald door de optelsom van de scores van alle gemeenten in een provincie.

Het onderzoek is uitgevoerd door bureau LexNova en mede mogelijk gemaakt door Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW.