Carbidschieten blijft op lijst immaterieel erfgoed

Assen - In juni 2014 ontving de Stichting Carbidschieten als 50e organisatie de immaterieel erfgoed status voor de traditie Carbidschieten in Drenthe. Deze immaterieel erfgoed status is voor de periode van twee jaar verlengd.

De werkzaamheden die de stichting ontplooit om de traditie over te brengen op nieuwe generaties zijn door het Volksinstituut voor Immaterieel Erfgoed (VIE) als zeer positief bestempeld.

Volgens voorzitter John Schoonheim van de stichting Carbidschieten is dit een bekroning op het werk dat de stichting in samenwerking met carbidschieters in Drenthe heeft verricht. 

In de afgelopen jaren heeft de stichting veel activiteiten ontplooit om de traditie in ere te houden en op een veilige wijze over te brengen op de volgende generatie.

Één van de meest in het oog springende activiteiten is de BOCK campagne die de stichting vorig jaar in samenwerking met het Brandwondencentrum Groningen en de Veiligheidsregio Drenthe is opgestart. Deze campagne over veilig carbidschieten heeft veel regionale en nationale aandacht gekregen en krijgt ook dit jaar een vervolg.

www.carbidschietendrenthe.nl