Open Bedrijvendag Emmen druk bezocht

Emmen - Op zaterdag vijf november vond de jaarlijkse Open Bedrijvendag plaats in Drenthe. Honderden bedrijven door de provincie openden de deuren. Ook Emmen deed voor de vijfde keer mee.

Drentea Office Furniture bood het podium voor de openingsceremonie. Om half tien werd het geheel feestelijk in gang gezet, onder toeziend oog van vele aanwezigen.

Na de koffie en cake begon goochelaar Dennis Oosterwold, Nederlands Jeugdkampioen Goochelen 2012, de ochtend op een magisch wijze. Via een aantal indrukwekkende trucs creëerde hij een vrolijke sfeer, waaraan de allerkleinsten zich vergaapten. ‘Maar ook de volwassenen weten niet hoe de trucs werken’, knipoogde Oosterwold.

Lovende woorden

Nadat Oosterwold de voorzitter van de Vereniging Parkmanagment Bedrijventerreinen (VPB) tevoorschijn toverde, nam locoburgemeester Bouke Arends het stokje over. ‘Op deze dag laten bedrijven zien wat er geproduceerd wordt.’ Ook sprak Arends positief over de duurzame manier van werken bij Drentea.

‘Het thema van deze Open Bedrijvendag is ‘circulaire economie en duurzaamheid’. Dit thema is bij een groot aantal deelnemende bedrijven terug te zien, bijvoorbeeld bij Drentea, Harwig en De Groot Installatiegroep’, zo sprak Arends. ‘Het doet me verder deugd dat Emmen de MKB-vriendelijkste gemeente van Drenthe is, iets waar we hard voor werken.’

Na de toespraak mochten de aanwezigen op onderzoek door de montagehal van Drentea. De route leidde langs grote apparaten die onder leiding van de operators diverse kantoormeubelen produceerden. Naarmate de ochtend vorderde, werd het steeds drukker bij Drentea. ‘Ik vind het geweldig dat de medewerkers tijd nemen om hun werkzaamheden aan ons uit leggen’, zo sprak een bezoeker.

Contrast

Het contrast tussen woonzorgcentrum De Holdert in hartje Emmen en Drentea was groot. Ook hier werd meegedaan met de open dag, maar hier geen lawaaiige machines. ‘Gelukkig niet’, glimlacht projectcoördinator André Belt. ‘We zijn echter wel tevreden over de hoeveelheid bezoekers. Rond twaalf uur zaten we al op de honderd man, terwijl we niet veel reclame hebben gemaakt.’

Belt bevestigt het belang van de Open Bedrijvendag, dat in Hoogeveen het levenslicht zag maar sinds een aantal jaren door de gehele provincie wordt georganiseerd. ‘Zo kunnen bedrijven en ondernemingen laten zien wat zij doen. Mensen die een dagje ouder worden ervaren een oriënterend bezoekje bij ons een drempel. Zo’n dag als dit dan perfect.’