Coevorden gaat ook niet in gesprek met oud-medewerkers CQ

Emmen / Coevorden - De groep oud-medewerkers van het in 2014 failliet verklaarde CQ gaat eind november toch niet in gesprek met wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden.

De belangengroep met oud-CQ 'ers wenst van zowel Emmen als Coevorden een fatsoenlijke financiële compensatie na het opdoeken van het centrum van de kunsten. Het platform stuurde eerder deze maand een brief naar beide gemeenten, waarin zij stelden dat er doelbewust werd aangestuurd op het einde van het centrum. Een tijdrovende en kostbare gerechtelijke procedure wil de groep echter voorkomen.

Pogingen gestrand

Meerdere pogingen om in gesprek te komen met beide gemeenten zijn echter het afgelopen jaar gestrand. Zowel Emmen als Coevorden hielden de boot af in afwachting van de definitieve bevindingen van de curator. Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) van Emmen meldde woensdag in een brief aan D66, die opriep om de dialoog aan te gaan, voorlopig geen gesprek aan te gaan. Otter wacht vooralsnog de afwikkeling van het faillisement van de curator af.

Op het gemeentehuis in Coevorden leek er aanvankelijk wel de bereidheid te bestaan om agenda’s te trekken. De belangengroep is uiterst verbaasd over de gang van zaken. Volgens een woordvoerder belde de secretaresse van wethouder Huizing eerder deze week. ‘Ze stelde twee data voor om tot een afspraak te komen. Donderdagmorgen werd ik teruggebeld met de mededeling dat de wethouder ons niet te woord wil staan.'

De gemeente Coevorden meldt dat de wethouder wel in gesprek wil over de toekomst van kunsteducatie en muziekonderwijs, maar niet over het faillissement van CQ. Maandag krijgt de belangengroep nog formeel bericht over de reden waarom Huizing niet wil praten met CQ. Volgens de oud-medewerkers staat het gewenste gesprek volkomen los staat van het afrondende onderzoek van de curator. 

Als beide gemeenten zich blijven verschuilen achter de curator, wordt sterk ovcerwogen alsnog de gang naar de rechter te maken, stelt de groep, die van plan is tijdens de eerstvolgende gemeentelijke vergaderingen van Coevorden en Emmen te gaan inspreken.