'Denk na voordat je inhaalt op N34'

Gieten / regio - Gedeputeerde Henk Brink heeft vrijdagmiddag het eerste campagnebord onthuld waarmee de provincie weggebruikers attendeert op veilig rijgedrag op de N34. De provincie wil een eind maken aan ongelukken op de provinciale weg.

De campagne ‘N34 Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’ gaat drie jaar duren.

Op de provinciale weg tussen De Punt en Coevorden halen mensen gevaarlijke capriolen uit. Ze keren op de weg, halen in op gevaarlijke momenten, snijden anderen af of zijn achter het stuur met andere dingen bezig in plaats van autorijden. 'Gewoon niet doen", stelt gedeputeerde Henk Brink. 'Het is niet alleen verboden, maar ook levensgevaarlijk. Dat heeft een aantal dodelijke ongevallen helaas wel bewezen.'

De N34 is een autoweg waar men maximaal 100 kilometer per uur mag rijden, tenzij borden anders aangeven. Op een autoweg is keren verboden en bovendien levensgevaarlijk. Een ander gevaar op de N34 wordt veroorzaakt door mensen die gevaarlijk inhalen. Inhalen is op verschillende delen van de N34 verboden. Helaas wordt dat verbod geregeld overtreden. 'Op de plekken waar inhalen wél is toegestaan, moet de automobilist zelf bepalen of inhalen veilig is. Denk dus echt goed na voor je inhaalt!' voegt Henk Brink toe.

Social media

De provincie zet in deze campagne die drie jaar duurt, naast de borden langs de weg, ook andere middelen in om mensen te bereiken. Zo zullen bijvoorbeeld flyers, online advertenties en social media benut worden. De provincie werkt in de campagne samen met de politie. Die gaat extra controleren op de N34, opvallend en onopvallend.