‘Het Postkantoor gaat 35 tot 40 fulltime banen opleveren’

Emmen / Hoogeveen – Het nog te bouwen Grand Café Het Postkantoor aan het Raadhuisplein gaat 35 tot 40 fulltime banen opleveren. Dat verwacht initiatiefnemer en horeca-ondernemer Albert Jan Vos.

Hij deed deze uitspraak in het gisteren uitgezonden tv- programma Ondernemend van Boom uitgevers Nieuwsmedia en RTV Drenthe.

'Meer personeel nodig'

Grand Café Het Postkantoor uit Hoogeveen krijgt een tweede vesting in Emmen. In november wordt gestart met de bouw. De nieuwbouw is straks te vinden pal tegenover de ingang van Wildlands. Vanaf zomer 2018 gaan de deuren van deze nieuwe horecagelegenheid open. In Hoogeveen werken ongeveer 30 man, waarvan een derde bestaat uit parttimers. Het Emmer Postkantoor beschikt straks over ruim 1000 vierkante meter aan vloeroppervlak en is daarmee ruim 400 vierkante meter groter dan haar naamgenoot in Hoogeveen. 'Vandaar dat er ook meer personeel nodig is in Emmen', aldus Vos tijdens het interview.

Extra attractie

De ondernemer uit Hoogeveen is nog in gesprek met projectontwikkelaar Peter van Dijk uit Emmen om nog een extra attractieve waarde toe te voegen aan het Raadhuisplein. In Hoogeveen bevindt zich bijvoorbeeld een bioscoop naast Het Postkantoor. Een dergelijke publiekstrekker zou er ook in Emmen aan het plein moeten komen, aldus Vos. ‘De winkels en Wildlands zijn om 18.00 uur dicht, terwijl het Atlas Theater ook niet elke avond een voorstelling in huis heeft. We moeten er dus voor waken dat er na het vallen van de avond niets meer te beleven valt.’ Daarom wordt er volgens Vos nog gezocht naar een vorm van extra reuring.

Bekijk de uitzending met Albert Jan Vos terug: