Vrouw (47) aangehouden voor dodelijke woningbrand in Emmen

Emmen - Een 47-jarige vrouw uit Emmen is vanmorgen gearresteerd voor een fatale woningbrand in Emmen. De 31-jarige Jessica Wever kwam door de brand om het leven. Haar dochters Lorena en Marissa, toen 8 en 6 jaar, raakten zwaargewond.

De vrouw wordt ervan verdacht dat ze in de nacht van 16 op 17 februari de brand aan de Weytackers heeft aangestoken.

De aangehouden vrouw is de buurvrouw van Wever. Dat meldt De Telegraaf.

De politie verdenkt haar van betrokkenheid bij de brand. Van meet af aan ging de recherche uit van brandstichting. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) werkt sinds februari aan het oplossen van de zaak.

Uit onderzoek bleek dat er geen aanwijzingen waren voor een technische oorzaak. De sporen die wel werden aangetroffen wezen op brandstichting. 

De kinderen Lorena (8) en Marissa (6) van Wever lagen wekenlang in coma in het ziekenhuis. Ze raakten verminkt door brandwonden. Ook hun longen zijn flink beschadigd.   

Motief

De politie wil nog geen uitspraken doen over het motief voor de brandstichting. "We hebben de vrouw nog niet gehoord. Het is daarom nog te vroeg om uitspraken te doen over wat er is gebeurd", zei Natalie Schubart van de politie tegen de collega's van RTV Drenthe. 

"We zijn deze verdachte gaandeweg het onderzoek op het spoor gekomen", vertelt Schubart. De woordvoerder van de politie wil niet zeggen hoe lang de vrouw al als verdachte in beeld is. "Op een gegeven moment heb je meer mensen gesproken, en komen er dingen bij elkaar."

De politie gaat verder met het onderzoek en richt zich op het verhoor van de verdachte. 

Lees ook het dossier: Brand Weytackers